• Home
  • KIDS SUP – Surduc 2022

KIDS SUP – Surduc 2022

Vremea a fost de partea noastră și soarele ne-a zâmbit pe 24 Septembrie la malul lacului Surduc.

A fost o zi de care ne vom aduce aminte cu drag, o zi în care am simțit energia și entuziasmul a peste 30 de copii și adolescenți din mediul rural și medii defavorizate din județul Timiș. Ne-am bucurat împreună de activități fizice provocatoare cum ar fi caiac canoe și stand up paddle dar și de ateliere de dezvoltare personală dedicate celor mici.

KIDS SUP a oferit activități multiple desfășurate în aer liber, pentru a dezvolta interesul copiilor pentru mișcarea fizică, prin practicarea unor sporturi pe apă – stand-up paddle și caiac-canoe, exerciții fizice ghidate și jocuri de echipă, dar și pentru a crește motivația personală, prin atelierul de dezvoltare personală dedicat acestora și prin jocul de interconexiune propus.

Activitățile însumate au urmărit creșterea calității vieții atât pentru copiii și tinerii participanți, cât și pentru oamenii din comunitățile în care ei trăiesc.

Obiectivele principale ale acestui proiect au fost de a lucra pe cele trei planuri – minte, corp, suflet – pentru a dobândi o conștientizare mai mare asupra a ceea ce înseamnă jocul, mișcarea, sportul și stima de sine, pentru o viață mai frumoasă:

  incluziunea socială

  învățarea unor exerciții fizice simple

  dezvoltarea personală prin îmbunătățirea abilităților de comunicare și colaborare între participanți

  practicarea unor sporturi nautice inedite pentru copii- stand-up paddle și caiac-canoe

  deprinderea unor abilități și îndemânări prin activitățile sportive specifice

  descoperirea unor aptitudini sportive prin experimentare

Participanții la evenimentul KIDS SUP – Surduc 2022 au fost peste 30 de copii și tineri din centrele de zi din Timișoara, Cartierul Mondial Bocșei din Lugoj, zona Făget și Colonia Fabricii.

Activitățile desfășurate în cadrul evenimentului au fost:

  Înviorarea de dimineață cu voluntarul Robert Andrei Năstăsie, coordonator program Ora Lui Robert, unde copii au făcut mișcare și exerciții fizice adecvate vârstei

  Introducere în importanța mișcării, educației fizice și a jocului

  Practicarea sporturilor nautice și explorarea lacului Surduc cu stand-up paddle și caiacul, activitate coordonată de voluntarul Viorel Loth

  Atelier de dezvoltare personală de tipul ‘’learning by doing’’cu voluntara Alice Vasiloni

  Joc de interconexiune – ‘’Ghemul magic al cunoașterii’’ cu voluntara Alice Vasiloni

  Jocuri de cunoaștere cu voluntarele Alice Vasiloni și Alice Dumitrașcu

  Plimbare cu catamaranul electric ECO Timiș

  Plimbări și activități sportive în natură (fotbal, volei, badminton etc.)

 

Copiii și tinerii au beneficiat de o gustare sănătoasă, constând în fructe și cozonaci de casă, dar și de masa de prânz care le-a fost oferită în cadrul evenimentului.

Acest proiect a fost posibil prin implicarea, alături de Action for People, a două asociații partenere: ORA lui Robert și Fundația Umanitară Chosen – Casa Olarului, dar și a sponsorilor, cărora le mulțumim pentru faptul că ne-au susținut și la acest eveniment dedicat copiilor și tinerilor din medii sociale defavorizate:

  •   DECATHLON Timișoara
  •   Banca Regională pentru alimente Timișoara
  •   Novum RENT a car Timișoara
  •   Mărgescu La Luma
  •   OPR Asfalt SRL

Organizarea și coordonarea întregului eveniment a fost rodul multor ore de muncă și a dedicării Adrianei Cazan, președinta Asociației Action for People,  dar și a colegului și partenerului nostru, Robert Năstăsie, coordonator program Ora lui Robert.

Prin programul său, Robert a obținut sponsorizarea de la magazinul sportiv DECATHLON Timișoara, și grație acesteia, 75 de copii din medii defavorizate au beneficiat de

treninguri, echipamente și articole sportive de cea mai bună calitate, încurajând astfel, la practicarea sportului în mod regulat, implicit, la un mod de viață sănătos.

Ne dorim, ca prin activitățile asociației ACTION FOR PEOPLE, să oferim resurse multiple oamenilor, care să vină în sprijinul lor: cursuri, training-uri, proiecte, ateliere, excursii, experiențe, toate create pentru a da posibilitatea, în special tinerei generații, de a se dezvolta și de a dobândi competențe necesare pentru viață.

Vino alături de noi ca și voluntar sau ne poți susține printr-o sponsorizare sau donație, direct în contul asociației RO19BRDE160SV45551251600 deschis la BRD, Action for People CUI 40950760.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina noastră: https://a4p.ro/  și pe platformele de socializare:

https://www.facebook.com/ActionForPeopleAFP

https://www.instagram.com/action.for.people/

https://www.linkedin.com/company/81000287/admin/

 

Persoana de contact:

Alice VASILONI

Vicepreședinte,

ACTION FOR PEOPLE

 

tel. +40 723 371 721

email: erasmus.afp@gmail.com